Old Money Tarzı Nedir?

Old Money Tarzı Nedir?

Sosyal medyanın hayatımızın her alanına girmesi ile hayatımızda influencer etkisi adı verilen bir akım ortaya çıktı. Bu akım sayesinde artık hepimizin evimize aldığımız banyo havlusundan tutun üzerimizdeki kıyafet ve takılara kadar her şeye mutlaka tabiri caizse influencer eli değmeye başlar oldu. Bu influencer etkilerinin en olumlu yanlarından birisi ise farklı giyim tarzlarından haberdar olmamız oldu diyebiliriz. Bu giyim tarzlarına verilebilecek en güzel örneklerden birisi de şüphesiz Old Money giyim tarzı olacaktır. 

Old money ne demek; Old Money giyim tarzını araştırırsanız orada diğer giyim tarzlarından oldukça sade fakat bir o kadar havalı oluşu ile ayrılan kombinler görmeniz mümkün. Bu anlamda bakıldığında Old Money giyim tarzı zahmetsiz ve klasik bir şıklık arayanların tercihi diyebiliriz. 

Old Money Tarz Nedir ve Neden Old Money Denir?

Old Money tarz nedir sorusunun basit cevabı; İngilizce bir kelime olup dilimize ‘Eski Para’ olarak çevrilmektedir. Old Money kelimesi terim olarak kullanıldığı zaman ‘Atalarından zengin’ yani bir diğer deyiş ile ‘zenginlik kanında’ anlamında kullanım gösterir. Bu giyim tarzını benimsemiş insanlar için diğer insanların tercih ettiği gibi zenginlik göstergesi olarak ışıltılı ve gösterişli parçalar kullanmak gereksiz ve eskimiş bir akımdan başka bir şey ifade etmez. Çünkü Old Money takılan insanlar için zenginliğe ve şöhrete sahip gözükmek ön planda değildir.  

Onlar ışıltılı ve gösterişli kıyafet ve takılar takarak zenginliklerini sergilemekten son derece kaçınırlar. Bunun en büyük sebebi ise zenginliğini sergilemek için kürkler, pırlantadan elbiseler giyip altın takılar takmanın artık gerçek anlamı ile kaliteyi düşürmekte olduğudur. Gerçekten de günümüzde artık bu tarz gösterişli giyime sahip kişiler girdikleri çoğu ortamda ‘köyden indim şehire’, bir başka deyiş ile ise sonradan görme insanlar olarak değerlendirilir. Böyle bir imaj çizmek istemeyen kişiler ise giyimlerinde oldukça sade fakat klasik parçalar tercih ederek son derece klasik, basit aksesuar kullanımı ile de oldukça havalı bir görünüme sahip olmayı felsefe ederler. Old Money giyim tarzı zenginlik ve asaletin gerçek yansıması olarak kabul görerek, zamanın eskitemeyeceği bir şıklık ve incelik anlayışını dünya çapında temsil etmesi ile de bilinir. Bu giyim tarzı klasik güzellik ve ender bulunan kaliteyi ön plana çıkarması ile, moda dünyasının gelip geçmekte olan tüm akımlarının çok ötesinde bir duruş göstermesi sayesinde günümüzde çoğu kişinin tercihi haline gelmeye devam etmektedir. Fakat bu tarza sahip olmak, anlattığımız kadar kolay değildir. Çünkü Old Money sadece bir giyim tarzı değil, aynı zamanda yaşam biçimi olarak da bilinir ve Old Money giyimde tercih edeceğiniz renklerden tutun birtakım davranışlara kadar dikkat etmeniz gereken davranışlar söz konusudur. 

Old Money Tarzında Kullanılan Renkler Hangileridir?

Old Money tarzında giyinmek istiyorsanız dikkat etmeniz gereken en önemli durumlardan birisi seçeceğiniz parçaların sahip olduğu renklere dikkat etmek olacaktır. Old Money tarzında giyinirken taşıyacak olduğunuz bu tarzın son derece zarif ve sofistike karakterini vurgulayıcı renk paletine uygun renk seçimleri yapmanız elzemdir. Old Money tarzında kesinlikle fosfor renkler tercih edilmez. Bu tarzın renk paleti genel olarak derin ve zengin tonlardan oluşmaktadır. Bu renkler asil bir duruşa sahip olmanızı sağlarken aynı zamanda sofistike bir hava yaratmanızı sağlar. Bir renk paleti bahsedilirken bile bu kadar heyecan verici olabiliyor ise üzerinde durduğunda koparacağınız fırtınaları artık siz düşünün diyor ve bu hayranlık verici Old Money giyim tarzının renk paletinden bahsetmeye geçiş yapıyoruz;

Koyu Lacivert

Bu renk prestij ve güç sahibi olmayı temsil etmesi ile Old Money tarzının sahip olduğu renk paletinde olmazsa olmaz renklerden birisi olarak kabul edilir. Bu rengin derin tonları sayesinde zahmetsiz bir şekilde sofistike bir görünüm elde edebilir, aynı zamanda tercih edeceğiniz her parçayı asalet ve zarafeti buluşturacak dokunuşu yapmış olursunuz.

Siyah

Klasik ve zamansız şıklığın buluşma noktası Old Money tarzının renk paletinden bahsederken siyahı anmasak olmazdı. Çünkü her birimiz siyahın zamansız ve derin bir renk olduğunu kabul ederiz. Hangi tarzdan olursanız olsun siyah hepimizin dolaplarının belli bir noktada vazgeçilmez rengi olacaktır. Old Money tarzının renk paletinde ise siyah rengi lüksü temsil eden asil bir renk olarak görülür. Old Money tarzında yapacağınız kombinlerde siyahı ön plana çıkacak şekillerde kullanmanız size klasik bir görünümün yanında zahmetsiz bir lüks görünümü de kazandıracaktır. Kulağa müthiş geliyor, gözlerimizle de görmek isteriz bu şaheseri!

Bordo

Aşk ve tutkunun rengi kırmızının mistik tonu olan bordo rengi aynı zamanda ihtişamlı ve zahmetsiz bir şekilde dikkat çektiği için Old Money tarzında giyinen insanlar tarafından özel akşam yemekleri, davet ve balolarda oldukça büyük bir tercih sebebi olarak görülür. Kalplerde saklanan en derin arzuların tesiri olarak kabul edilen bordo rengini tercih ederek girdiğiniz her ortamda cesaretiniz ile boy gösterme hakkını kolaylıkla yakalama fırsatına sahipsiniz. Siz de size bakanları herhangi bir çaba göstermeden şarap gibi sarhoş etmek istiyorsanız bordo rengine gardırobunuzda mutlaka yer verin, bizden söylemesi.

Zümrüt Yeşili

Old Money tarzına estetik bir dokunuş yapmak ister misiniz? O Halde Adriyatik denizinin köpüklerinden doğmuş bir tanrıça edasıyla zümrüt yeşili rengini tercih etmeniz oldukça doğru bir tercih olacaktır. Zümrüt yeşili rengini tercih etmenizle girdiğiniz ortamda kutsal bir ışıltı yayacaksınız ve bu ışıltıya, işlenmemiş bir zümrüt taşı kadar doğal bir şekilde sahip olacaksınız. Böylesine mükemmel, aynı zamanda ruhani bir rengi daha kolay nasıl açıklayabilirdik bilmiyoruz.

Fildişi

Fildişi rengi zarif ve narin bir renk olmanın yanı sıra aynı zamanda tüm gösterişinden arınmış dişil enerjiyi temsil eder. Siz de dönemine damgasını vuran kadınlardan olmak istiyorsanız bunun için illa mor ve pembe gibi fosfor renkler kullanmak zorunda değilsiniz. Aynı aurayı fildişi rengine yapacağınız Old Money kombinlerde yer vererek yaymanız da mümkün. Üstelik bunu dikkat çekerek değil saklı bir yerde keşfedilmeyi bekleyen narin bir sakura çiçeği gibi yapacaksınız. Eğer bu tanımlar size uyuyorsa mutlaka Old Money tarzında oluşturacağınız gardırobunuzda fildişi rengine yer vermekle başlamanızı şiddetle tavsiye ederiz.

Old Money Tarzını Oluştururken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Old Money tarzından kısaca bahsettiğimiz yazımızın başında Old Money tarzı için sadece bir giyim değil aynı zamanda bir yaşam tarzı olduğunu söylemiştik. Old Money’i yaşam tarzınız haline getirebilmek için maddi anlamda çok zengin olmanız aranan bir şart değil. Fakat Old Money tarzını yaşarken yansıtmanız gerekenin sadece giyim tarzınız olduğunun bilincine varıp finansal durumunuzu belli edecek derecede gösteriş taşıyan kıyafet ve aksesuar kullanımından kaçınmanız tavsiye edilir. Old Money tarzında öğretilen genel tema zarafet ve klasik şıklıktır. Zarafet de sadece kıyafetler ile değil kendinize ve çevrenizdekilere davranışlarınız ile ortaya çıkan bir kavram olduğu için Old Money kıyafetlerle takılırken zarafetinizden de ödün vermemeniz gerektiğini unutmayın. Bu ufak hatırlatmayı yaptıktan sonra Old Money style dikkat etmemiz gerekenlere geçebiliriz;

Sadelik ve İncelik Ön Planda

Old Money tarzı sade ve ince, gösterişten uzak olmanın üzerine kuruludur. Old Money bize zenginliği bağırarak değil, kendine güvenen bir zarafette ifade etmeyi öğretir ve buna kıyafet seçimlerimizden başlamamızı önerir. Çünkü giydiğimiz kıyafetler aynı zamanda dışarıya vermek istediğimiz mesajı içerir ve kendi karakterimizden parçalar taşır. Bunun için süslü, pullu ve parlak parçalardan yerine tercihimizi daha basic, rahat ve zarif parçalardan yana yapmak doğru olacaktır. Ne zarif bir düşünce ama.

Aksesuar Seçimi

Old Money kıyafet seçimimiz önemli olduğu kadar aksesuar konusunda yapacağımız tercihler de önem taşır. Çünkü tıpkı kıyafetlerimizde olduğu gibi takılarımızda da karakterimizden parçalar taşırız. Bu noktalar göz önünde bulundurulup Old Money tarzına uygun parçalar seçilmelidir.

Sadeliğin Nefes Kesen Trendi: Klasik Kesimler

Old Money tarzının temelini oluşturan parçaların tümünü zamansız parçalar oluşturur. Mükemmel kesim bir takım elbise ile krisp kesim beyaz gömlek ile kombinlenen cilalanmış deri ayakkabılar gibi klasik tercihler Old Money tarzının ön yüzünü yansıtır dolayısı ile bu tarzda klasik parçalar büyük önem taşır.

Old Money tarzında dikkat edilmesi gereken en önemli maddeler değindikten sonra Old Money’le nefesleri kesmeye hazırız diyebilir miyiz? Maalesef ki hayır, çünkü halen hakkında bilgi sahibi olmamız gereken birkaç önemli husus var, dilerseniz hızlıca onlara geçelim.

Old Money Tarzında Hangi Temel Parçalar Kullanılabilir?

Blazer Ceket

Old Money diyince akla gelen ilk parçalardan birisi şüphesiz blazer ceketlerdir. Over size kesimleri ile hem rahat hem de çabasız bir şıklık yakalamanıza yardım edecek kurtarıcı parçalardandır.

Tek Renk ve Desensiz Gömlekler

Old Money tarzında hem sade hem şık olabilmenin adeta kanıtı niteliği taşıyan sade gömlek tercihleri ile kombinlerinizi zamansız bir şıklık seviyesine çıkarabilirsiniz. Uygun pantolon modelleri ile harika bir görünüm elde edebilirsiniz. 

Loafers ve Derby Ayakkabılarla Ayaklara Old Money Şıklığı

Zamanında Michael Jackson ile Elvis Presley gibi ünlü isimlerin ayaklarında boy göstermesi ile 80'li yıllara damgasını vurduktan sonra klasikleşmiş Loafers ve Derby ayakkabılar ile tıpkı Michael Jackson’un yer çekimine meydan okuduğu gibi siz de moda trendlerine meydan okuyun. 

Yün ve Kaşmir Triko Kazaklar

Kazak modelleri soğuk havaların hakim olduğu sonbahar ve kış aylarında imdadımıza yetişen parçalardır. Zahmetsiz bir şıklık ve üst düzey Triko ürünler konusunda bir dünya markası olma yolunda ilerleyen Serianno’nun son teknoloji ve Old Money tarzına uygun şıklığıyla üretilen triko ürünleri sayesinde Old Money tarzını yakalamak hiç bu kadar kolay ve rahat olmamıştı.

Old Money Stil Özellikleri Nelerdir?

Old Money stilinin en öne çıkan özelliği öne çıkmamaktır diyebiliriz. Old Money stilinde bizi taşıyan kıyafetlerimiz değil, biz olmalıyız ve bize yakışan parçalar tüllü küpeler ya da yılan derisi topuklu ayakkabılar değil, zarafet ve sadelik olmalıdır. Old Money’in zamansız olmasının sebebi olan özelliklerinden bir tanesi ise zamansız klasik parçalara kombinlerimizde yer vermekten geçer. Old Money stilinin bir başka olmazsa olmazı giyinirken bu stilin nötr renk paletine uygun renkleri tercih ederek, bu stili yansıtan sade ve şık aksesuarlar ile kombinlemek olduğudur.

Old Money tarzını ince eleyip sık dokuduğumuz yazımızın sonuna gelmiş bulunmaktayız. Unutmayın Old Money bir giyim tarzı olmasının yanı sıra yaşam tarzıdır. Sade ve Zariflikle kalın.

Etiketler: blog
Mayıs 15, 2024
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı

Sizlere en iyi alışveriş deneyimini sunabilmek adına sitemizde çerezler(cookies) kullanmaktayız. Detaylı bilgi için Kvkk sözleşmesini inceleyebilirsiniz.